Voorstellen

Mijn naam is Iris Latour en ik ben praktijkeigenaresse  van Diëtistenpraktijk Ondersteboven. Ondersteboven, omdat ik (bijna) elke dag ondersteboven sta door een handstand te maken. Dit doe ik al vanaf mijn vijfde door het turnen dat ik deed. Nadat ik gestopt ben met turnen, ben ik dit blijven doen. 

 

Ondersteboven, doordat ik van uitdagingen houd door doelen te stellen waar ik ondersteboven van ben als het lukt. Maar als het niet lukt, blijf ik positief en kijk ik wat wel lukt.

 

Daarnaast ben ik van elk seizoen ondersteboven door de natuur. Het verrast me telkens weer hoe mooi het is dat we in een land wonen waar vier seizoenen zijn. De lente met het groene gras, mekkerende lammetjes, springende koeien en genieten wanneer je voor het eerst met blote voeten de zee in gaat, zonder dat het echt koud is. De zomer met lange avonden waar je op het terras een lekker koud drankje kan doen of lekker kan picknicken in het gras. De herfst met zijn gekleurde bladeren en als het heeft geregend de geur van de bomen. De winter met zijn witte laag sneeuw en felle zon. Na een wandeling op de bank ploffen met een warme chocolademelk met een toef slagroom, een thee of een cappuccino, heerlijk vind ik dit. 

 

Van 2021 t/m 2023 heb ik spreekuur gedraaid bij huisarts R. Chin en hielp ik via direct toegankelijkheid diëtetiek cliënten naar hun doel toe (veelal online). In 2024 heb ik ervoor gekozen om met het spreekuur en online consulten te stoppen. Dit omdat ik wil me specialiseren als diëtist op het gebied van (risico op) ondervoeding bij verschillende ziektebeelden en complicaties, denk aan oncologie, COPD, Parkinson, sarcopenie, decubitus wonden etc. En met name bij de doelgroep ouderen. Bj deze doelgroep wordt ondervoeding steeds een groter probleem. Op mijn spreekuur uur kreeg ik merendeels deze hulpvragen niet en heb ik een keuze gemaakt. 

 

Met mijn nieuwe uitdaging wil ik iedereen informeren die te maken heeft met ondervoeding gericht op ouderen. Dit kan in een buurthuis, verpleeghuis, mantelzorgers, vakvereniging, revalidatie zorg etc. Ik geef voorlichting aan de ouderen doelgroep, maar ook wil ik andere (para)medici bewust maken dat een doel niet altijd haalbaar is als er niet gekeken wordt naar (onder)voeding.

Daarnaast geef ik verschillende sport- en beweegactiviteiten aan ouderen in buurthuizen, verpleeghuizen etc.

 

Voorstellen Iris Latour diëtist bewegingsagoog

Cursussen

2022                   Basiscursus Sondevoeding | Focus op Voeding  
2020-heden     Diverse webinars 
2020                   Voeding, beweging en spierbehoud bij ouderen en zieken | Focus op Voeding            
2020                   Voeding, suppletie en huidveroudering | KIVH

Opleidingen

2022                   Basisopleiding tot Parkinsonzorgverlener: Diëtist | ParkinsonNet

2016-2020         Voeding en Diëtetiek                 

2012-2016          Sport- en Bewegingscoördinator/Bewegingsagoog